Welke terras­overkapping is ideaal voor mij?

Wanneer u op zoek bent naar een terrasoverkapping, zijn er veel verschillende opties om uit te kiezen. Eén van de belangrijkste keuzes die u dient te maken, is welk type dak u wenst. Er zijn hierin twee grote categorieën: pergola’s met een oproldoek en pergola’s met een lamellendak. In deze blog bespreken we de verschillen tussen deze twee soorten dakbedekking zodat u een weloverwogen keuze kan maken bij de aanschaf van uw terrasoverkapping.

Terrasoverkapping

Terras­overkappingen met oproldoek

De Pergola Z!P, Pergola Z!P CUBE en de WinCube zijn allemaal terras­overkappingen met een oproldoek als dakbedekking. Een oproldoek is een flexibele stof die u gemakkelijk kunt oprollen en uitrollen. Hierdoor kan u de hoeveelheid zonlicht en schaduw die u op uw terras wil hebben, gemakkelijk aanpassen. Dit is vooral handig als u flexibel wenst te kiezen tussen schaduw en zon. Bovendien zijn deze pergola's budgetproof en eenvoudig te installeren.

Terras­overkappingen met lamellen­dak

Als u op zoek bent naar een meer robuuste en veelzijdige terrasoverkapping, dan is een lamellendak wellicht meer geschikt voor u. Wij bieden de Pergola SO! van Winsol aan, die een instelbaar lamellendak heeft. Dit betekent dat de lamellen zich aan alle weersomstandigheden kunnen aanpassen, waardoor u altijd het gewenste niveau van zonlicht en schaduw kan creëren. Bovendien zijn lamellendaken duurzamer en hebben ze een langere levensduur dan oproldoeken.

Lamellen dak
Daktypes

Enkele gloednieuwe daktypes

Er zijn sinds kort enkele gloednieuwe daktypes beschikbaar bij Tibeflex. Zo is er onder andere de Pergola SO! Cocoon met een vast houten dak. Dit daktype biedt niet alleen bescherming tegen de zon en regen, maar geeft ook een extra warme en natuurlijke uitstraling aan uw terras. Daarnaast is er de Pergola SO! Climate, met instelbare geluids- en winddichte lamellen. Dit daktype is ideaal voor wie ook op de meest winderige dagen wil genieten van het buitenleven en het zonnetje. Houd onze website en social mediakanalen in de gaten voor meer informatie over deze nieuwe terrasoverkappingen!

Wij helpen u bij uw keuze

Als u op zoek bent naar flexibiliteit en een betaalbare optie, dan is een oproldoek wellicht geschikt voor u. Bent u eerder op zoek naar duurzaamheid en veelzijdigheid? Dan is een lamellendak wellicht de beste optie. Ongeacht uw keuze zal u met elke terrasoverkapping meer tijd buiten kunnen doorbrengen, beschut tegen alle weersomstandigheden en in alle comfort.

Heeft u persoonlijk advies nodig bij de keuze van een terrasoverkapping voor uw tuin of terras? Neem dan contact met ons op of breng een bezoekje aan onze showroom!

Interesse in een totaaloplossing voor uw woning?

Contacteer ons