Welke voorzet­zonwering kies ik voor mijn ramen?

Wanneer u wil kiezen voor een duurzame zonwerende oplossing voor uw bestaande ramen, is voorzetzonwering ideaal. Kiest u dan best voor rolluiken of screens? Wel, ze bieden een aantal gelijke voordelen maar verschillen ook op bepaalde vlakken. In deze blogpost leggen we alle eigenschappen van onze screens en rolluiken bloot zodat u een weloverwogen keuze kan maken.

Screens vs. rolluiken: de verschillen

Wanneer u zonwering voor uw ramen overweegt, zijn er twee opties: rolluiken of screens. Zonwerende screens – zoals de SolarFix met geïntegreerd zonnepaneel – zijn een goede keuze voor huizen met grote ramen. Screens bieden namelijk steeds maximaal zicht naar buiten en laten voldoende licht naar binnen. En geef toe, gigantische rolluiken zijn minder geschikt voor grote ramen. De SolFix-screens zijn beschikbaar met een maximale breedte van 6 m en een doekoppervlakte tot wel 18 m²! Bovendien zijn deze uitermate efficiënte SolFix-screens uitgerust met een tweezijdig ritssysteem waardoor het doek steeds strak opgespannen staat. Het oog wil ook wat, toch?

Aan de andere kant bieden rolluiken – zoals de SolarBox met geïntegreerd zonnepaneel – extra voordelen zoals het vasthouden van warmte in de winter en het buitenhouden ervan in de zomer. Bovendien schrikken volledig neergelaten rolluiken inbrekers af en bieden ze extra veiligheid voor uw huis. Houd bij uw keuze rekening met de grootte van uw ramen en de gewenste mate van zichtbaarheid en veiligheid.

Screens vs. rolluiken: de gelijkenissen

1. Geen kap- of breekwerk vereist

Bij onze Solarfix-screens en SolarBox-rolluik met geïntegreerde zonnepanelen zijn er uiteraard geen stopcontacten of kabels nodig. Aangezien voorzetrolluiken en -screens ‘op of in de dag’ van uw ramen worden geïnstalleerd, dienen we niets af te breken. Met een eenvoudige installatie hangen uw screens of voorzetrolluiken in een mum van tijd aan uw ramen. Zelfs wanneer u niet thuis bent. Doordat we niet moeten boren, ontstaan er bovendien ook een geluidslekken.

2. Geen inkijk

Privacy is belangrijk! Zowel onze screens als onze rolluiken laten geen inkijk naar binnen toe. Daar waar u bij de screens nog naar buiten kan kijken, zorgen onze rolluiken voor volledige duisternis in uw binnenruimte.

3. Beschikbaar op zonne-energie

Dankzij de zonnepanelen die in onze SolarFix-screens en SolarBox-rolluiken geïntegreerd zijn, profiteert u van de voordelen van gratis energie zonder kwaliteitsverlies. De batterijen van Winsol gaan bovendien twee keer zo lang mee als die van andere screens en rolluiken op zonne-energie. U kan uw schermen en rolluiken dus het hele jaar door gebruiken, zelfs wanneer de zon ons een dagje in de steek laat.

4. Naadloos verwerkt in uw gevel

Wist u dat de SolarBox-rolluiken én de SolarFix-screens van Winsol prijswinnende producten zijn? Ze werden beiden bekroond met een Red Dot Design Award dankzij de unieke verwerking van de zonnepanelen in de kast. De screens en rolluiken zullen daarnaast ook steeds perfect passen bij de rest van uw Winsol-buitenschrijnwerk. We kunnen de kleur van uw voorzetzonwering steeds afstemmen met de kleur van uw poort, ramen en deuren.

U hoeft bovendien niet te kiezen tussen screens en rolluiken! U kan op eenzelfde gevel namelijk screens en rolluiken laten plaatsen (niet op hetzelfde raam, uiteraard). Heeft u graag persoonlijk advies? Maak dan een afspraak of kom langs in onze showroom voor het deskundig advies van onze verkopers.

Interesse in een totaaloplossing voor uw woning?

Contacteer ons