Voorzet-, opbouw- of inbouwrolluiken? De verschillen en voordelen op een rijtje!

Niet zeker welk type rolluiken ideaal is voor jouw woning? De keuze voor een bepaald type rolluiken hangt af van verschillende factoren zoals je budget, jouw esthetische voorkeuren, de staat van het gebouw (nieuwbouw of renovatie) en specifieke isolatie- en veiligheidseisen. Het is daarom aan te raden advies te vragen aan een specialist zoals Tibeflex! In deze blog vind je alvast de belangrijkste verschillen en voordelen van voorzet-, opbouw- en inbouwrolluiken.

Voorzetrolluiken

De verschillen

Voorzetrolluiken worden aan de buitenkant van het raamkozijn of de gevel gemonteerd, in tegenstelling tot de andere twee typen rolluiken. Je ziet dus werkelijk de kast waarin het rolluik oprolt, hangen boven het raam. Daarnaast kan je kiezen voor een montage 'in de dagmaat' of 'op de dagmaat'. Als je het zicht van de kast op jouw woning zoveel mogelijk wil beperken, ga je voor de montage in de dagmaat. Maar als je de kast liever boven het raam ziet, is de montage op de dagmaat een betere keuze.

De voordelen

Deze rolluiken zijn ideaal voor renovaties en bestaande woningen. Waarom? Er is namelijk geen kap- of breekwerk vereist bij voorzetrolluiken. De installatie heeft dus geen impact op de gevel van je woning. Bij Tibeflex zijn voorzetrolluiken ook te verkrijgen met een ingebouwd zonnepaneel. De SolarBox-rolluik is een zeer duurzame investering, aangezien je volledig profiteert van de kracht van de zon. Schijnt de zon wat minder? Geen probleem! Dankzij de grote energiecapaciteit kan je deze duurzame rolluiken steeds blijven bedienen.

Opbouwrolluiken

De verschillen

Een opbouwrolluik is een combinatie van een rolluik én een raam. Dat zijn twee vliegen in één klap! Het rolluik en het raam zijn één geheel, waarbij het rolluik bovenop het raamkozijn wordt geplaatst.

De voordelen

Opbouwrolluiken zijn perfect geschikt voor totaalrenovaties. Tibeflex levert je buitenschrijnwerk als één geheel en altijd volledig op maat. Doordat de ramen en rolluikkast tijdens de productie samen worden gemonteerd, blijft het geheel volledig lucht-, water- en winddicht. Dat maakt dat opbouw- of opzetrolluiken de best isolerende oplossing zijn. Esthetisch gezien is het vaak ook mooier omdat het een geïntegreerde oplossing is. Bovendien kan je ook rekenen op een snelle en eenvoudige installatie.

Inbouwrolluiken

De verschillen

Inbouwrolluiken worden in de gevel geïntegreerd, waardoor ze niet zichtbaar zijn wanneer ze open zijn. Tijdens de bouw of renovatie van een woning, wordt er namelijk boven de ramen een ruimte gelaten om het rolluik als het ware in te laten verdwijnen.

De voordelen

De meest esthetische oplossing is absoluut het inbouwrolluik, aangezien ze het uitzicht van je mooie woning niet belemmeren. De waarde van de woning verhoogt zo door het strakke uiterlijk. Bij inbouwrolluiken zit de rolluikkast veilig verwerkt in de muur en is het mechanisme onbereikbaar aan de buitenkant van je woning. Extra moeilijk voor inbrekers om je rolluik te forceren! Aangezien er geen wind of koude tussen het raam en het rolluik kan glippen, werkt het inbouwrolluik ook goed isolerend.

Ben je nog niet zeker over je keuze of heb je meer informatie nodig over een type rolluik? Contacteer ons voor meer informatie of kom langs in onze showroom in Gent!

Interesse in een totaaloplossing voor uw woning?

Contacteer ons