Pvc of aluminium ramen? Help, ik kan niet kiezen!

Ben je op zoek naar nieuwe ramen en deuren maar ben je niet zeker of je voor pvc of aluminium moet kiezen? In deze blog worden alle voordelen en typische kenmerken voor jou op een rijtje gezet. Wat je ook kiezen zal, Tibeflex is als expert thuis in beide werelden!

Pvc

Pvc staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen, wat het een ideale keuze maakt voor energie-efficiënte gebouwen en bijna-energieneutrale (BEN) projecten. Pvc is bovendien relatief goedkoop en makkelijk te bewerken, waardoor het een populaire keuze is voor zowel nieuwbouw als renovaties. Het materiaal biedt een breed scala aan designmogelijkheden, met een ruime keuze aan kleuren en afwerkingen. Zo zijn er opties voor retro-opzetprofielen die een landelijke uitstraling geven. Pvc ramen en deuren vereisen tot slot weinig onderhoud en hebben een lange levensduur!

Aluminium

Aluminium is een licht, maar sterk metaal dat vaak wordt gekozen voor raam- en deurprofielen vanwege zijn duurzaamheid en moderne esthetiek. Het materiaal is roest- en uv-bestendig, waardoor het bestand is tegen alle weersomstandigheden. Eén van de opvallende kenmerken van aluminium is de mogelijkheid om extreem slanke profielen te creëren, wat zorgt voor grote glaspartijen en maximale lichtinval in een woning. Deze eigenschap maakt aluminium bijzonder geschikt voor hedendaagse architectuur en grote renovatieprojecten. Hoewel aluminium duurder kan zijn dan pvc, biedt het een hoge isolatiewaarde, vooral bij geavanceerde systemen zoals onze Allura+81 en Artica+91. Bovendien is aluminium 100% recyclebaar, wat goed is voor het milieu!

De vergelijking tussen pvc en aluminium

Eigenschap

Materiaal

Kenmerken materiaal

Bestand tegen

Isolatie

Stijl

Afwerking

Prijs

Duurzaamheid

Onderhoud

Garantie

Pvc

Polyvinylchloride

Kunststofmateriaal

Roest- en rotvrij

Uitstekende isolatie

Past bij elke stijl (Optioneel landelijke RetroLux-afwerking)

In de massa gekleurd, folie of lak

Budgetvriendelijk

Lange levensduur

Weinig onderhoud vereist

10 jaar garantie

Aluminium

Aluminium

Licht en sterk materiaal

Roest- en uv-bestendig

Goede isolatie

Moderne uitstraling of authentieke look via steellook-profielen (ideaal bij grote raampartijen met veel glas)

Alle RAL-kleuren, afwerkingen zoals mat, metallic, blinkend... en anodisatie

Duurder dan pvc

Lange levensduur en 100% recycleerbaar

Weinig onderhoud vereist

10 jaar garantie

Nog niet 100% overtuigd van je keuze? Neem contact met ons op en we delen graag onze expertise met jou zodat je jarenlang kan genieten van jouw nieuwe ramen en deuren.

Interesse in een totaaloplossing voor uw woning?

Contacteer ons