Energie-onafhankelijk wonen met garagepoorten van winsol

Een isolerende garagepoort? Dat is absoluut geen onzin! Niet alleen onze ramen, deuren en rolluiken zijn superisolerend en zorgen ervoor dat je zo min mogelijk energie verbruikt, ook onze garagepoorten kan je aan dat lijstje toevoegen. Waarom? Dat leggen we je graag uit in onze allereerste blog!

Maximaliseer jouw buitenruimte

Toch zuur, die factuur

Vandaag de dag is het allesbehalve makkelijk om je energiefactuur zo laag mogelijk te houden. Daarnaast is de bouwwetgeving ook serieus haar stempel aan het drukken op de mogelijkheden en portefeuilles van de mensen. Vanaf 2021 is er namelijk een nieuw bouwconcept genaamd ‘Bijna-EnergieNeutraal (BEN)’ in voege getreden ter bevordering van energie-onafhankelijk wonen. Inpandige garages en de daar bijhorende garagepoorten vormen vaak een struikelblok om een geheel geïsoleerde woning te bouwen. Maar niet bij Tibeflex! Winsol heeft namelijk de Isol-Comfort garagepoort met de allerbeste isolatiewaarden in zijn gamma.

Wij keren onze rug naar die koudebrug

Om te voorkomen dat je huis te snel opwarmt of afkoelt, heeft Winsol tal van oplossingen voorzien om van een garagepoort een geïsoleerde garagepoort te maken. Standaard poorten zonder isolatie vormen een koudebrug tussen je woning en buiten. Het stukje woning dat grenst aan je garagepoort zal dan sneller opwarmen in de zomer en sneller afkoelen in de winter. De Isol-Comfort garagepoort van Winsol maakt komaf met die koudebrug! Hoe? Dankzij onderstaande oplossingen!

  • Duo-shell dubbele dichting tussen de panelen van de garagepoort
  • Dubbele dichtingen aan de zijkant en de bovenkant van de poortpanelen
  • Een afdichtingsrubber onderaan het extra isolerend bodemprofiel van de poort
  • Bijkomende rubberen hoekdichtingen
Maximaliseer jouw buitenruimte
Maximaliseer jouw buitenruimte

Een verbeterde isolatiewaarde

Zeggen bovenstaande technieken jou niet veel? Het is dan ook niet de simpelste materie. Laten we het iets concreter verwoorden! De Isol-Comofort garagepoort van Winsol heeft een isolatiewaarde die maar liefst 26% beter is dan traditionele poorten. Bovendien behaalt deze Isol-Comfort garagepoort een luchtdichtheidsklasse van 4, wat de best mogelijke klasse is!

Heb je persoonlijk advies nodig bij de keuze van een geïsoleerde garagepoort op maat? Neem contact met ons op of breng een bezoekje aan onze showroom!

Interesse in een totaaloplossing voor uw woning?

Contacteer ons