Premies tot € 5.500 voor nieuwe ramen en deuren

Duurzaamheid is een aspect dat niet meer weg te denken is bij hedendaagse renovaties. Niet in het minst bij ramen en deuren is de isolatiewaarde van extreem belang. Goed nieuws, want de Vlaamse Overheid riep ‘Mijn VerbouwPremie’ in het leven, wat jou een premie tot € 5.500 kan opleveren.

Het belang van goed isolerende ramen en deuren

Oude ramen en deuren zijn een bron van warmteverlies in een huis. Vaak neem je het meteen waar, hoe dichter je bij het oude raam of de aftandse deur staat, hoe meer koude en tocht je voelt. Enkele of oude dubbele beglazing, alsook verouderde profielen zorgen ervoor dat koude lucht de woning binnendringt, en warme lucht zijn weg makkelijk naar buiten vindt. Daarom is het aangewezen om afscheid te nemen van je oude ramen en deuren, en te investeren in sterk isolerend buitenschrijnwerk. En om te helpen bij die investering – en een groenere toekomst – kan je via ‘Mijn VerbouwPremie’ profiteren van een premie tot € 5.500!

Hoe kan ik genieten van ‘Mijn VerbouwPremie’?

Het spreekt voor zich dat er enkele vereisten zijn om in aanmerking te komen voor deze premie. Daarom scheppen we graag wat meer duidelijkheid. Eerst en vooral is het belangrijk om te bekijken wat er juist gefinancierd kan worden. Het gaat hierbij om hoogrendementsbeglazing zoals hoogrendementsglas, transparante kunststofplaten (polycarbonaat) of lichtkoepels. Ook nieuwe ramen en buitendeuren met hoogrendementsbeglazing, volle buitendeuren, borstweringen of balustrades bij lage ramen en dakdoorbreking zoals dak(vlak)ramen en lichtkoepels met een gunstige U-waarde vallen onder de premie.

Elke eigenaar en investeerder in een bestaand woon- en niet-woongebouw komt in aanmerking voor een premie voor de plaatsing van hoogrendementsbeglazing. Een eigenaar-bewoner uit de middelste en laagste inkomensgroepen of verhuurder aan een woonmaatschappij kan de premie ook verkrijgen voor overige bovenstaande werken.

‘Mijn VerbouwPremie’ is er voor gebouwen die minstens 15 jaar oud zijn, gelegen in het Vlaamse Gewest, of bij realisatie van een nieuwe woning door herbestemming (bv. herbestemming van bedrijfspand of schuur tot woning).

Overige voorwaarden zijn dat de werken uitgevoerd moeten worden door een aannemer, facturen maximaal twee jaar oud mogen zijn, het minimale factuurbedrag minstens € 1.000 (excl. btw) moet bedragen en er rekening gehouden wordt met specifieke ventilatie-eisen. Je kan om de vijf jaar een nieuwe premie aanvragen.

Wil je alle voorwaarden uitgebreid doornemen? Dat kan op de website van de Vlaamse Overheid.

Welke ramen en deuren zijn geschikt?

Sterk isolerend betekent hoegenaamd niet dat onze ramen en deuren ook geen esthetische meerwaarde bieden voor jouw woning. Ze zijn steeds vervaardigd uit de beste materialen, waarbij je zelf jouw voorkeur kan laten spreken. Zo bieden wij onze ramen en deuren aan in zowel aluminium, pvc als hout. Met of zonder kleinhout, in tal van kleuren, maten, stijlen en specificaties. Hoe dan ook; steeds gunstig voor uw energiefactuur!

Wil jij besparen op je energiefactuur, meerwaarde creëren aan je huis en duurzaam renoveren? En wil je bovendien genieten van een premie tot € 5.500? Bezoek onze showroom en ontdek ons breed assortiment ramen en deuren!

Interesse in een totaaloplossing voor uw woning?

Contacteer ons