De 5 grootste voordelen van rolluiken

Waarom zou je rolluiken laten plaatsen wanneer je ook met gordijnen het licht kan buitenhouden? Wel, rolluiken bieden veel meer dan enkel de verduistering van je woning. Zo gaan ze enorm lang mee, verhogen de waarde van je woning en zijn ze enorm onderhoudsvriendelijk. En dat is lang nog niet alles! Ontdek in deze blogpost de 5 voornaamste redenen waarom rolluiken aanschaffen een must is.

1. Isolerende eigenschappen

Rolluiken zijn enorm goede isolators. En zoals je wel weet: isoleren betekent besparen! In de winter je rolluiken naar beneden laten, zorgt ervoor dat je de warmte binnenshuis niet zo snel laat ontsnappen naar buiten. En het omgekeerde geldt in de zomer. Wanneer je buiten zit te puffen en zweten, kom je graag thuis in een koele omgeving. Dus, laat de rolluiken overdag – wanneer de zon het felst schijnt op de gevel en ramen – naar beneden en hou zo je huis fris.

Wist je dat een raam met een voorzetrolluik tot wel 32% beter isoleert? Dat is zeker stof tot nadenken wanneer je de verwarming of airco een tikje hoger zet.

2. Bescherming tegen weers­omstandigheden

Hevige regen, een zware storm of een verwoestende hagelbui? Met rolluiken ben je zeker dat je ramen hevige weersomstandigheden overleven! De lamellen van de rolluiken sluiten zo nauwgezet aan op elkaar, waardoor ze letterlijk een barrière vormen. Ook kan er geen water doorsijpelen en hoef je niet te vrezen voor waterschade. Zo kan je op je twee oren slapen. Rolluiken zorgen eigenlijk ook indirect voor het voorkomen van schimmel- of vochtproblemen. Win-win!

Voordelen van rolluiken
Voordelen van rolluiken

3. Extra bescherming tegen inbrekers

Wist je dat rolluiken enorm inbraakvertragend werken? En dat om verschillende redenen! Om te beginnen, schrikt alleen het zicht van neergelaten rolluiken inbrekers al af. Zij gaan namelijk steeds voor de gemakkelijkste weg, niet de meest complexe. De rolluiken van Winsol zijn bovendien voorzien van een versterkte onderlat en veiligheidsgeleiders, wat de inbraak met bijvoorbeeld een koevoet aanzienlijk vertraagt.

Extra tip om inbrekers af te schrikken: kies voor rolluiken met een automatisch sturingsysteem. Zo kan je op vakantie de indruk wekken dat je toch thuis bent!

4. Houd omgevingslawaai tegen

Spelende kinderen, een burenfeestje of verkeersdrukte: het zijn allemaal omgevingsgeluiden waaraan we ons geregeld wel eens storen. Zeker wanneer je thuis aan het werk bent, geniet van een rustgevend bad of je baby in slaap wil wiegen. Hoewel oordoppen of loeiharde muziek in sommige gevallen wel een oplossing kunnen bieden, is dat niet ideaal. Onze rolluiken bieden naast thermische isolatie ook akoestische isolatie waardoor het lawaai van buitenaf aanzienlijk afneemt en je geen stress maar enkel rust ervaart.

Voordelen van rolluiken
Voordelen van rolluiken

5. Controleer je privacy

Wat kan een gezellige filmavond in de zetel nu verstoren? Pottenkijkers! Wanneer het donker is buiten en licht binnen, is je privacy een vogel voor de kat. Passanten kijken graag binnen wanneer er iets opvalt zoals licht of beweging. Geef maar toe, je hebt jezelf er ook vast al schuldig aan gemaakt. Maar fijn is anders! Met rolluiken bepaal jij de mate van privacy in je huis en ze dragen bovendien bij aan de huiselijke sfeer van je gezin.

Zoals je ziet zijn rolluiken haast onmisbaar op je gevel voor tal van redenen. Ben je overtuigd om rolluiken te laten plaatsen, maar heb je geen idee welke geschikt zijn voor jouw woning? Lees dan onze blog ‘Voorzet-, opbouw- of inbouwrolluiken? De verschillen en voordelen op een rijtje!’ of neem contact met ons op voor meer informatie of advies. We helpen je graag verder!

Interesse in een totaaloplossing voor uw woning?

Contacteer ons